Confidenţialitate

Măsuri disperate ale autorităților în plin val 4 al pandemiei

Măsuri disperate ale autorităților în plin val 4 al pandemiei! Mobilizarea tuturor cadrelor medicale: directorii de spitale nu mai pleacă în concedii și examenele rezidenților se amână, pentru ca aceștia să poată fi prezenți în secțiile de primiri urgențe.

Totodată, se suplimentează numărul de autospeciale pentru transportul bolnavilor COVID.

Departamentul pentru Situații de Urgență a întocmit 4 ordine care stabilesc măsuri imediate pentru gestionarea pandemiei, având în vedere evoluția pandemiei, cauzată de tulpina Delta.

În primul rând, directorii spitalelor care sunt în concedii, le vor întrerupe și vor reveni la serviciu. În plus, în următoarele 30 de zile, nu se mai acordă nici un fel de concediu, indiferent dacă e de odihnă, de studii sau fără plată.

O a doua măsură îi vizează pe medicii rezidenți, din anul V, specialitatea medicină de urgență. Examenele pe care aceștia trebuiau să le dea în octombrie, vor fi amânate pentru luna decembrie. Până atunci, ei vor continua să muncească la spitalele unde sunt repartizați.

La fel, cursurile pentru atestatul de asistență medicală de urgență prespitalicească și spitalicească se suspendă, urmând a fi reluate în luna decembrie 2021 iar medicii înscriși se reîntorc în unitățile de bază.

Totodată – se menționează în unul dintre ordine – având în vedere numărul mare de solicitări din partea populației, ca urmare a creșterii exponențiale a numărului de cazuri pozitive de COVID, Inspectoratul pentru Situații de Urgență va disloca din rezervele operative 18 autospeciale pentru transport personal și victime multiple și 10 ambulanțe în municipiul București.

Încă 6 ambulanțe de la Ministerul Apărării și de la cel de Interne se vor alătura Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, pentru a sprijini testarea populației.

Săptămâna trecută, tot printr-un ordin al Departamentului pentru Situații de Urgență, medicii rezidenți erau mobilizați de urgență în spitalele COVID.