Confidenţialitate

Mașina episcopului Teodosie, surprinsă cu peste 235 de kilometri la oră pe A2. Reacția purtătorului de cuvânt al Patriarhiei

Un șofer a rămas fără permis de conducere după ce radarul poliției l-a inregistrat conducând cu o viteză de 235 km/oră. Tânărul se grăbea să-l ducă de la Cernavodă la Mangalia pe arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, aflat lângă el, pe bancheta din dreapta.

S-a întâmplat miercuri după amiază, în jurul orei 16:00, pe Autostrada Soarelui pe senul de mers spre Constanța.

La kilometrul 139, polițiștii Biroului Autostrada A2, au depistat un tânăr, de 28 de ani, care conducea un autoturism cu o viteză amețitoare. Aparatul radar a înregistrat 235 km/oră. Surpriza a fost și mai mare când polițiștii au văzut cine se afla în mașină, în dreapta șoferului vitezoman.

Era chiar arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, care, în cadrul unei campanii de rugăciuni pentru ploaie, oficiase o slujbă de încetare a secetei lângă orașul Cernavodă.

Acum se grăbea să ajungă la Mangalia, unde trebuia să sfințească niște icoane la o biserică. Dar nu înaltul ierarh a fost vizat de oamenii legii ci conducătorul auto pentru că el a incălcat legea.

Acesta a fost amendat cu 2.900 de lei. În același timp i-a fost suspendat și permisul de conducere pentru o perioada de patru luni, respectiv 120 de zile. Șoferul sancționat este angajat al Arhiepiscopiei Tomisului.

Contactat de Europa FM, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a declarat:

„Ca orice șofer care conduce prudent, sunt doar foarte îngrijorat și revoltat că la volan se urcă oameni într-o atât de avansată stare de iresponsabilitate. Îmi e greu să-mi imaginez motivul unei urgențe profesionale atât de presante în cazul de față.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.