Mărturii fotografice ale cutremurului din ’77, la Palatul Suţu

Expoziţia Mărturii fotografice ale cutremurului din 4 martie 1977, o relatare în imagini a acestei tragedii, va fi vernisată, la ora 17.00, la Palatul Suţu, anunţă Muzeul Municipiului Bucureşti.

Expoziţia reunește imagini deţinute de instituţia muzeală şi prezintă urmările celui mai grav seism din perioada postbelică, la patruzeci de ani de la tragicul eveniment.   “Având o durată de circa 56 de secunde şi o intensitate de 7,2 grade pe scara Richter, cu epicentrul în zona Vrancea, cutremurul a produs pagube uriaşe Bucureştiului: treizeci şi două de blocuri şi clădiri de mari dimensiuni distruse, zeci de mii de imobile prăbuşite sau în stare iminentă de colaps. Marile blocuri, printre care Scala, Dunărea, Continental sau Wilson, au fost puternic avariate, cutremurul devenind ulterior prilej de modificare a construcţiilor conform normelor estetice socialiste ale vremii”, se precizează într-un comunicat.

Seismul din 4 martie 1977 a ucis 1.500 de oameni, iar numărul total de răniţi a depășit 11.000.

Printre cei decedaţi s-au aflat personalităţi ale vieţii culturale din acea perioadă, precum Doina Badea, Eliza Petrăchescu, Toma Caragiu sau Alexandru Bocăneţ.

Expoziţia de la Palatul Suţu va rămâne deschisă până pe 30 aprilie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS