Confidenţialitate

Mărturie din Kiev: „Pot trăi fără electricitate și fără căldură, dar nu și fără familie” | AUDIO

Atacurile Rusiei asupra infrastructurii energetice ucrainene echivalează cu un genocid, a declarat pentru BBC un înalt oficial ucrainean. Este vorba de procurorul general al Ucrainei, potrivit căruia, atacurile asupra unor instalații cheie au vizat „întreaga națiune ucraineană” și au reprezentat un efort de a forța Kievul să se predea. Milioane de oameni din Ucraina se confruntă cu întreruperi de energie electrică pe o vreme geroasă, în urma atacurilor susținute ale Rusiei. Liliana Nicolae a vorbit cu un tânăr ucrainean, care în cele mai bine de 10 luni, de când a început războiul, nu a părăsit Kievul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Andrii Bondard trăiește în Kiev la etajul 18 al unui bloc. Întreruperile de energie fac și liftul să se oprească.

„Când se oprește curentul, trebuie să urc pe jos cele 18 etaje, ceea ce este o provocare. Locuiesc într-un apartament mic. Mi-am făcut provizii cu lumânări și am multe pături”, mi-a povestit Andrii. Din fericire, poate încă să meargă la serviciu, unde are electricitate.

Îmi povestește, însă, că ziua de astăzi a fost chiar mai rea decât altele, cu mai multe atacuri decât de obicei. Iar lumea s-a refugiat în subsoluri. În plus, există o tensiune, pentru că lumea se așteaptă la ce e mai rău. Circulă zvonuri în acest sens. Îl întreb ce este cel mai greu în aceste zile? Frigul? Lipsa electricității sau frica?

Îmi răspunde că „cel mai greu este faptul că nu te poți proteja pe tine și familia ta”. Și adaugă faptul că poate trăi fără electricitate, și fără căldură, dar nu și fără familie.

Sursa foto: Facebook / Volodimir Zelenski

Citește și: Politologul Cristian Pîrvulescu: Războiul va dura atât de mult cât Vladimir Putin va fi la putere | VIDEO