Marius Olteanu a fost selectat, cu „Monştri.”, în secţiunea dedicată peliculelor experimentale a Festivalului de la Berlin

Marius Olteanu a fost selectat, cu lungmetrajul de debut „Monştri.”, în secţiunea necompetiţională Forum, dedicată peliculelor experimentale, a Festivalului de la Berlin, care se desfăşoară anul acesta în perioada 7 – 17 februarie.

„Monştri.”, de Marius Olteanu, este singurul lungmetraj românesc selectat la Festivalul de Film de la Berlin 2019.

„Înainte de a începe să scriu scenariul pentru «Monştri.» am înregistrat mai multe interviuri cu oameni căsătoriţi, întrebându-i despre iubire şi despre ce şi cum se schimbă cu timpul, despre ce provoacă dispariţia iubirii, despre nevoia de a nu fi singur şi despre compromisurile pe care le facem pentru asta, despre încercarea noastră, a tuturor, de a ne conforma standardelor care ne sunt impuse la orice nivel, în orice etapă.

Aceste interviuri m-au adus mai aproape de personajele mele.

Dana şi Arthur sunt doi nonconformişti care încearcă, în ciuda lor, să fie cum trebuie, pentru celălalt şi pentru ceilalţi,” spune regizorul Marius Olteanu.

„Monştri.” spune povestea unei zile din viaţa a doi tineri căsătoriţi, pe care familia, societatea, prietenii par că îi iubesc împreună, dar şi că îi judecă şi resping atunci când sunt pe cont propriu. Din cauza nevoilor, convingerilor, opţiunilor lor de viaţă. Care este cea mai mare dovadă de iubire pe care i-o poţi da celuilalt? Filmul observă şi pune întrebări într-o structură de puzzle, în care spectatorul trebuie să rămână atent şi să decidă până la final cine sunt „monştrii”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS