Marian Drăgulescu – despre participarea României la Jocurile Olimpice din 2016

Marian Drăgulescu are mare încredere că echipa de gimnastică feminină a României are toate şansele să se califice la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din Brazilia, în 2016. Totodată, speră că şi echipa masculină se va putea califica la Olimpiada de anul viitor.

Echipa masculină de gimnastică a participat în octombrie la Campionatul Mondial de la Glasgow, dar a ratat calificarea în finala pe echipe a Mondialelor. Gimnastul Cristian Băţagă s-a calificat în finală la individual-compus, iar Marian Drăgulescu în cea de la sărituri.

Marian Drăgulescu a declarat în emisiunea Tribuna 0, de la Europa FM, că gimnasta Cătălina Ponor se pregăteşte deja alături de lotul feminin şi că are mari şanse să câştige o medalie la Jocurile Olimpice de la Rio. De asemenea, speră ca Sandra Izbaşa să îşi găsească motivaţia care să o determine să participe la Olimpiadă.

În 2013, Sandra Izbaşa a participat la Campionatul Mondial de Gimnastică Artistică din Belgia, unde s-a calificat pe locul 7 exerciţiile de la sol. La scurt timp după competiţie, Izbaşa şi-a anunţat retragerea din gimnastică, însă anul acesta a declarat că intenţionează să participe la JO din 2016.