Mariah Carey împlineşte joi 44 de ani

Mariah Carey, considerată una dintre cele mai bune voci ale tuturor timpurilor, îşi sărbătoreşte ziua de naştere în familie.

Mariah Carey, câştigătoare a cinci premii Grammy, a cunoscut succesul în anii ’90, prin lansarea unui album care îi poartă numele.

Potrivit revistei Billboard, Mariah a fost cea mai de succes cântăreaţă în Statele Unite ale Americii în anii ’90, iar albumele ei s-au vândut în peste 200 de milioane de copii. Popularitatea sa a intrat în declin începând cu anii 2000, când a rupt legătura cu casa de discuri Columbia Records.

Mariah Carey, considerată una dintre cele mai bune voci ale tuturor timpurilor, a revenit pe scena muzicii pop în 2005, cu albumul ‘The Emancipation of Mimi’, care a avut un imens succes.

Albumul ei ‘E=MC2’, lansat în aprilie 2008, s-a vândut în peste 1,3 milioane de copii doar în Statele Unite şi i-a oferit artistei americane şansa de a avea cel de-al 18-lea single No.1 în Billboard Hot 100, graţie piesei ‘Touch My Body’.

Cu această piesă, Mariah Carey l-a egalat pe Elvis Presley şi a urcat pe a doua poziţie în clasamentul artiştilor cu cele mai multe piese devenite No.1 în Billboard Hot 100, în ultimele decade. Prima poziţie a acestui clasament este ocupată de trupa The Beatles, care a avut 20 de piese devenite No.1.

Pe finalul anului trecut, ‘All I Want For Christmas Is You’, interpretat de Mariah Carey, a fost desemnat cel mai bun cântec de Crăciun al anului 2013, pentru a doua oară consecutiv, în topul 100 al melodiilor de sărbători

Mariah Carey s-a căsătorit cu actorul şi rapperul Nick Cannon pe 30 aprilie 2008. La începutul acestui an ea a anunţat că va scrie, împreună cu Nick Cannon, o carte pentru copii dedicată Crăciunului, care se va intitula ‘Roc and Roe’s Twelve Days of Christmas’, personajele principale fiind chiar copiii gemeni ai cuplului, Moroccan (Roc) and Monroe (Roe).