Maria Şarapova pierde zeci de milioane de dolari din cauza scandalului de dopaj

Trei dintre cei mai puternici sponsori ai ei in circuitul profesionist de tenis: Nike, Porsche si Tag Heuer, au anuntat ca ii vor suspenda contractele, desi WTA inca nu a comunicat cum va fi sanctionata jucatoarea rusa.

“Suntem intristati si surprinsi de aceasta informatie. Am decis sa suspendam relatia noastra cu Maria pe durata anchetei, dar vom urmari indeaproape situatia”, a spus KeJuan Wilkins purtator de cuvant al producatorului american de echipament sportiv.

Sarapova avea contract cu Nike pana in 2018, in valoare totala de 70 de milioane de dolari – deci pierderea ei va fi de 20 de milioane.

Nemtii de la Porsche au emis si ei un comunicat sec: “Până când lucrurile se vor lămuri, suspendăm toate activităţile programate împreună cu Maria Şarapova, ambasador al marcii noastre”.

Deasemenea firma elvetiana de ceasuri Tag Heuer a anuntat ca nu ii va mai prelungi contractul ce expirase la sfarsitul anului trecut.

Depistata pozitiv cu Meldonium, la un test efectuat anul acesta la Australian Open, Sarapova a declarat ca a aflat prea tarziu ca medicamentul pe care il foloseste de 10 ani, se afla pe lista substantelor interzise incepand de la 1 ianuarie.

Acest produs a mai dus in aceste zile la suspendarea a inca 4 sportivi rusi: doi patinatori, un voleibalist si un ciclist.

Conform specialistilor in dopaj, Meldonium măreşte rezistenţa la efort, scurteaza refacerea, protejează contra stresului şi creste capacitatea de activare a centrilor nervosi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS