Marea Britanie va institui carantina obligatorie de 14 zile pentru persoanele care ajung pe insulă

Companiile aeriene britanice spun că au fost înștiințate de guvernul de la Londra că, de la sfârșitul lunii mai, va fi instituită carantina obligatorie de 14 zile pentru orice persoană care vine din străinătate, relatează BBC.

Singura excepție o reprezină Irlanda.

Persoanele care ajung în Marea Britanie vor trebui să se autoizoleze într-o reședință privată. Cel mai probabil, acestea vor trebui să furnizeze o adresă la care să poată fi găsite în perioada de 14 zile.

Pentru moment, este neclar cât timp va fi menținută restricția.

Reprezentanții Airlines UK, care reprezintă British Airways, EasyJet și alte companii aeriene din Marea Britanie, susțin că planul de restricții ar trebui revizuit săptămânal.

Premierul Boris Johnson va anunţa, duminică, dacă relaxează restricţiile de circulaţie impuse în Regatul Unit din 23 martie.

AFP apreciază că interdicţiile nu vor fi ridicate decât într-o măsură foarte limitată, citând în acest sens declaraţia de vineri a ministrului mediului, George Eustice, care a avertizat că “nu vor fi schimbări spectaculoase de la o zi la alta”.

Cu peste 31.000 d morţi, Regatul Unit are cel mai grav bilanţ al epidemiei de COVID-19 din Europa, iar la nivel mondial cifrele sunt mai mari doar în Statele Unite.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS