Confidenţialitate

Marea Britanie va expulza 23 de diplomați ruși

Anunțul a fost făcut de premierul Marii Britanii și vine după ce Theresa May a afirmat că este foarte probabil ca Rusia să fie responsabilă de atacul cu o substanță neurotoxică asupra unui fost agent secret rus și a fiicei acestuia.

Cei 23 de diplomați ruși, care vor fi expulzați, au termen o săptămână să părăsească Regatul Unit.

Consiliului de Securitate al ONU se va reuni în această seară (19:00 GMT) de urgenţă la cererea Marii Britanii, pentru a discuta despre otrăvirea fostului spion Serghei Skripal și a fiicei sale în Anglia.

Pe de altă parte, tot astăzi, Ministrul rus de Externe rus a respins acuzațiile formulate de Londra în ancheta.

Într-o conferința de presă transmisă de Russia Today, Lavrov a declarat că așteaptă o cerere oficială de infirmații din partea Guvernului Britanic.

În schimb, oficialul rus a refuzat să comenteze acuzația potrivit căreia substanța otrăvitoare ar fi fabricată în Rusia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„ Nu înregistrăm niciun progres, de fapt regresăm. Nu am primit nicio solicitare oficială din partea Marii Britanii în regătură cu domnul Skripal și fiica sa. Le-am spus că vom fi gata să le răspundem la întrebări dacă ei vor continua cu acuzațiile legate de folosirea armelor chimice interzise, dar repet nu avem nicio cerere” – a declarat oficialul rus.