Confidenţialitate

Marea Britanie: Dezamăgire printre laburişti după înfrângerea suferită în alegerile locale

Liderul opoziției laburiste din Marea Britanie a anunţat, duminică, o remaniere a “cabinetului său din umbră”, încercând să dea un nou suflu partidului după rezultatele dezamăgitoare la alegerile locale de joia trecută, relatează France Presse.

Partidul Conservator al premierului Boris Johnson a câștigat la Hartlepool, oraș care a votat întotdeauna cu laburiştii din anii 1970.

Keir Starmer s-a declarat “dezamăgit amarnic” și a promis că va face “tot ce este posibil” pentru a recâştiga încrederea claselor populare. “Aşa cum pandemia a schimbat ceea ce este posibil şi ceea ce este necesar, şi laburiştii trebuie să se schimbe”, a adăugat el.

Dornic “să înveţe” din eşecurile partidului în unele circumscripţii electorale, Keir Starmer a declarat într-un comunicat că “aşteaptă cu nerăbdare să colaboreze cu noua noastră echipă pentru a face faţă acestei provocări, a aduce această schimbare şi a construi programul ambiţios care va da naştere următorului guvern laburist”.

Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, devenit în 2016 primul musulman care conduce o capitală occidentală, a fost reales pentru al doilea mandat, conform rezultatelor făcute publice sâmbătă.