Confidenţialitate

Marea Britanie a aprobat un medicament pe bază de anticorpi împotriva Covid-19

Agenţia britanică pentru autorizarea medicamentelor a aprobat vineri un cocktail de anticorpi produs de Regeneron şi Roche în scopul prevenirii şi tratării infecţiilor cu noul coronavirus. Decizia are loc în contextul în care britanicii se confruntă cu o creştere a spitalizărilor la nivel naţional din cauza tulpinii Delta.

Agenţia britanică pentru Medicamente a precizat că datele obţinute în urma testelor clinice arată că medicamentul Ronapreve poate preveni infectarea, reduce simptomelor infecţiilor severe COVID-19 şi reduce riscul de spitalizare.

“Acest tratament va fi o armă importantă în arsenalul nostru împotriva COVID-19”, a declarat ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid.

Ronapreve, cunoscut şi drept REGEN-COV în SUA, poate fi administrat prin injectare sau prin infuzie. El se fixează pe coronavirusurile care invadează sistemul respirator şi le împiedică să infecteze celulele acestui sistem.

Ronapreve face parte din categoria anticorpilor monoclonali, care imită anticorpii naturali produşi de organism pentru a lupta împotriva infecţiilor. Reprezentanții Sistemului de Sănătate britanic au precizat că nu se intenţionează folosirea acestui medicament ca substitut pentru vaccinare.