Confidenţialitate

Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor, ediţie aniversară de 10 ani

Anul acesta, Maratonul DHL Ștafeta Carpaților are loc pe 20 iunie la Poiana Braşov, iar înscrierile se pot face pe site-ul www.maratondhl.ro până pe 13 iunie.

Participanții sunt așteptați pe traseul tradițional Predeal – Pârâul Rece – Râșnov – Poiana Brașov, formele alternative de înscriere fiind echipe – ștafetă (6 persoane x 7 km fiecare, masculin, feminin sau mixt) sau individual. Alergătorii individuali pot alege să concureze la semimaraton (21 km) sau la maraton, pe distanța de 42,195 km. Vârsta minimă de participare este de 14 ani pentru membrii echipelor și 16 ani pentru cei care concurează individual. Participarea este gratuită pentru toți participanții cu vârsta sub 18 ani.

Lansat în anul 2005, Maratonul DHL Ștafeta Carpaților se numără printre primele maratoane cu o componentă caritabilă dedicată în special companiilor. În toate edițiile, datorită traseului care îmbină asfaltul cu drumul forestier, maratonul a beneficiat de prezența a numeroși alergători profesioniști, dar și amatori, iubitori de mișcare. Cauza caritabilă a fost în fiecare ediție un motiv important de implicare a participanților. În acest an, Maratonul DHL Ștafeta Carpaților va dona toate fondurile strânse Comitetului Național Paralimpic pentru a susține drumul sportivilor paralimpici români către Rio unde se va desfășura Olimpiada din 2016. Taxa de participare până la data de 31 martie este de 70 lei/ persoană. De asemenea, primii 10 înscriși indiferent de probă vor beneficia de 10% reducere.

2015 este un an special pentru maraton. Se împlinesc 10 ani de la ediția din 2005 de când Maratonul DHL Ștafeta Carpaților a fost o rampă de lansare în competițiile de acest gen pentru multi participanti individuali, dar și o bună ocazie pentru companii să susțină. prin echipe, atât sportul cât mai ales cauza socială. Pentru a celebra prima ediție, am lansat clubul ‘Primii 10’ prin intermediul căruia vrem să le recunoaștem meritele alergătorilor care au fost alături de noi încă din 2005 si sa devina un exemplu prin faptul ca au ales sa faca din hobby-ul lor o meserie‘ a declarat Daniel Kearvell, Managing Director DHL Express România.

Un maraton e un şir de trăiri, o mixtură de gânduri şi emoţii. Conţine dramă, competiţie, camaraderie şi eroism. E un eveniment a cărui cheie este motivaţia. Motivaţia de a-l începe, motivaţia de a continua, motivaţia de a nu renunţa. Poate fi dificil, plin de obstacole şi provocări însă ca şi în viaţă, pentru a transforma visele în realităţi e nevoie de multă determinare, dedicare, autodisciplină şi efort‘ a declarat Gabriela Szabo, Ministru al Tineretului și Sportului.

Sporturile paralimpice în România sunt din ce în ce mai recunoscute și beneficiază de mai multă susținere față de anii trecuți, însă de aceasta susținere au nevoie și paralimpicii din echipa olimpică. Sportivii noștri sunt tineri cu abilități fizice care se antrenează foarte mult, însă cu un buget extrem de limitat. În 2015 trebuie să participăm la cât mai multe competiții internaționale pentru ca ai noștri să se califice. De aceea, Comitetul Național Olimpic are nevoie de suport financiar. Putem să aducem mai multe medalii de la Rio 2016, dar avem nevoie de sprijinul românilor‘ a declarat Sally Wood-Lamont, Președinte Comitetul Național Paralimpic.

Judo este pentru mine viitoarea mea carieră. Dintotdeauna am iubit sportul. Când mă antrenez cu colegii mei nu simt nicio diferență: sunt unul dintre ei, învățând și antrenându-ne împreună. Am nevoie de mai multă experiență în privința competițiilor internaționale pentru că astfel pot pune în practică ce am învățat. A fost grozav să câștig medalia de argint la Campionatele Europene de Juniori din Eger, Ungaria, de luna trecută. Acum sper să câștig o noua medalie la Jocurile Mondiale pentru Nevăzători din Corea, în mai‘ a declarat Alex Bologa, primul judoka complet nevăzător.

Un parteneriat de tradiție se poate baza doar pe comuniunea la nivelul valorilor și ideilor. Sportul este pasiunea și misiunea noastră comună, iar in acest an Federația Română de Rugby este mândră și onorată să se alăture inițiativei DHL de a promova eforturile oricăror iubitori de sport, mai ales ale celor care își depășesc propriile limite într-o lecție de viață pentru noi toți‘, a declarat Haralambie Dumitraș, Președinte al Federației Române de Rugby.

Gabriela Constantin (32 de ani), jucătoare de tenis de masă și campioană națională, Alex Bologa (18 ani) primul judokan complet nevăzător și Petru Ifrosa (34 de ani), jucător de tenis de masă și campion național, sunt ambasadori ai Maratonului DHL Ștafeta Carpaților și o parte dintre sportivii care vor reprezenta România la Olimpiadă Paralimpică de la Rio.

Alături de ei, foști sportivi precum Cristi Chivu, campioni olimpici ca Andreea Răducan și persoanele publice Andreea Berecleanu, Carmen Brumă, Ellie White, Doru Todoruț, Ana Maria Gheorghe, Ana Maria Stancu susțin anul acesta ediția aniversară a maratonului.