Confidenţialitate

Maratoane de vaccinare anti-Covid la sfârșit de săptămână

Mai multe maratoane ale vaccinării anti-Covid sunt programate în acest sfârșit de săptămână

Imunizări cu buletinul se vor face, de vineri, ora 16.00, la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca, cu participarea a 600 de voluntari – medici, asistenţi medicali, rezidenţi şi studenţi ai UMF “Iuliu Haţieganu”. Vaccinările se fac cu serul Pfizer/BioNTech. La Sala Polivalentă BT Arena, vor fi amenajate 20 de cabinete de vaccinare, care vor asigura un flux continuu, non-stop, pentru persoanele interesate.

“Nu va fi necesară programarea, cei interesaţi trebuie să se prezinte la centrul de vaccinare doar cu cartea de identitate. Pentru că vaccinul Pfizer-BioNTech se poate administra celor cu vârsta de peste 16 ani, minorii trebuie să aibă asupra lor acordul scris al unui părinte sau al tutorelui legal. Rapelul se va administra după 21 de zile, în perioada 4-7 iunie, tot la BT Arena”, potrivit unu comunicat.

Un maraton al maccinării antiCovid se va desfășura și pe stadionul din Ploiești, începând de vineri, de la ora 14.00. Pe perioada zilei, vor fi deschise patru fluxuri de vaccinare. În timpul nopţii, vor funcţiona două fluxuri. Persoanele vor fi imunizate cu serul Pfizer și doritorii nu au nevoie de programare, ci doar de buletin.

La Timişoara, va lua startul un al doilea maraton al maccinării.

“Maratonul care a dat tonul – 14-17 Mai 2021, Timişoara, CRAFT, Bv Eroilor de la Tisa 22. A doua ediţie a Maratonului Vaccinării de la Timişoara, proiect care a dat tonul unor acţiuni similare la nivel naţional, vine, pe lângă rapelul asigurat celor vaccinaţi cu prima doză de Pfizer, cu două noutăţi:

  • Vaccinare cu Johnson&Johnson pentru cei nevaccinati încă, vaccin ce necesită o singură doză (fiind singurul vaccin care asigură sinteza optimă de vaccin după o doză!);
  • Un screening al stării de sănătate a populaţiei – în premieră naţională în cadrul unui Maraton al vaccinării – prin efectuarea de teste de depistare a unor patologii cronice la persoanele cu factori de risc – vom reveni cu detalii.

Mulţumiri speciale Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură(CCIAT), pentru oferirea gratuită a excelentei locaţii de desfăşurare a Maratonului: CRAFT, Bv Eroilor de la Tisa”, a scris medicul Dorel Săndesc, inițiator al maratonului, pe Facebook. 2.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson vor fi disponibile.

În cadrul primei ediţii a maratonului vaccinării de la Timişoara, care s-a desfășurat în luna aprilie, fiind primul de acest fel din ţară, s-au vaccinat 6.722 de oameni. Aceştia vor primi rapelul în cea de-a doua ediţie, în perioada 14 – 17 mai.

De asemenea, în weekend, cei interesați se pot vaccina la Castelul Corvinilor din Hunedoar și pe promenada Cazinoului din Constanța.

FOTO: INQUAM/Octav Ganea