MANOWAR şi-a unit forţele cu actorul Brian Blessed

Colaborarea lor vizează o parte de naraţiune din piesa ‘The Warrior’s Prayer’ de pe albumul ‘Kings Of Metal MMXIV’.

Brian Blessed, rămas în memoria publicului prin rolurile din celebrele producţii ‘Flash Gordon’, ‘Henry al V lea’ (în regia lui Kenneth Branagh) şi ‘Robin Hood – Prince Of Thieves’ (cu Kevin Costner), înregistrează cu Manowar o parte de naraţiune din piesa ‘The Warrior’s Prayer’ de pe albumul ‘Kings Of Metal MMXIV’ .

Brian este alegerea perfectă! Nu numai pentru că este un actor talentat de teatru şi film, cu o voce tunătoare. Dar şi pentru că el chiar întruchipează valorile reprezentate de MANOWAR şi de heavy metal în general: are un spirit aventuros şi îndrăzneşte să facă exact ceea ce şi-a pus în minte, orice ar fi. A escaladat Everestul şi a fost într-o expediţie la Polul Nord! Ce altceva aş mai putea să spun? Poate că nu a ştiut acest fapt până când ne-a întâlnit, dar este un adevărat ‘brother of metal!‘ ‘ a spus basistul şi producătorul trupei Manowar, Joey DeMaio.

Pentru înregistrarea cu Brian Blessed , trupa a revenit la Birmingham, în Anglia, unde în urmă cu 25 de ani trupa a înregistrat alături de un cor format din 100 de voci masculine pentru ‘The Crown And The Ring,’ o altă piesă inclusă pe albumul ‘Kings Of Metal’, care cotinuă până în ziua de astăzi să fie elementul care încheie, în mod ritualic fiecare show Manowar.

Manowar a anunţat recent că, pentru a aniversa 25 de ani de la lansarea celui mai bine vândut album din discografia sa, formaţia va înregistra o nouă versiune a albumului, numită ‘Kings Of Metal MMXIV’. Aceasta va fi include piese bonus şi alte elemente bonus. Manowar îşi va deschide seiful şi va scoate la iveală materiale video ce nu au mai fost arătate până acum, fotografii, interviuri de culise şi alte elemente introspective din epoca ‘Kings Of Metal’ şi din istoria formaţiei.

Noua înregistrare va include şi aportul chitaristului Karl Logan şi al bateristului Donnie Hamzik, care, după ce au cântat live, de nenumărate ori, aceste imnuri clasice au acum oportunitatea să contribuie la această moştenire, prin prestaţia şi soundul ce îi caracterizează.

Lansarea ‘Kings Of Metal MMXIV’ este programată pentru finalul acestui an şi va fi urmată de un turneu aniversar în care Manowar va prezenta integral albumul ‘Kings Of Metal MMXIV’, alături de alte imnuri metal, într-o producţie scenică complet nouă.