Mâncarea ‘Iohannis’ face senzaţie la Sibiu

Vlad Petreanu şi George Zafiu au dezvăluit, vineri, în Deşteptarea că numele preşedintelui ales, Klaus Iohannis, se leagă de un preparat devenit popular în Sibiu.

Un restaurant din localitatea Cisnădioara, de lângă Sibiu, are inclus în meniu de aproximativ 10 ani un preparat care a primit numele primarului de atunci al Sibiului, actualul preşedinte ales al României, Klaus Iohannis, după cum au povestit Vlad şi George în Deşteptarea.

Klaus Iohannis şi-a dat acordul pentru denumirea preparatului şi l-a şi gustat, iar acum, în cinstea sa, restaurantul pregăteşte două preparate noi: un turnedo Herr President şi un desert Santa Klaus, scrie Adevărul, ziarul citat în Deşteptarea în acestă dimineaţă.

Herr President, noul preparat al restaurantului, se face din muşchi de vită şi ficat de raţă deasupra asoartate cu ceapă rumenită.

Pieptul de pui Iohannis include, pe lângă carnea de pui, morcov, ţelină şi ardei. Pieptul de pui pregătit se rulează într-o clătită, iar deasupra se pune sosul de fructe.

La desert, fanii noului preşedinte al României, Klaus Iohannis, pot încerca prăjitura Santa Klaus.