Confidenţialitate

Mama elevului care a ucis 9 persoane într-un atac armat la o școală din Belgrad, arestată. Băiatul este internat într-o clinică de psihiatrie | AUDIO

A fost arestată și mama elevului de 14 ani care a ucis nouă oameni în timpul unui atac armat la o școală din Belgrad. În același timp, băiatul este internat într-o clinică de psihiatrie. Pentru că nu poate fi tras la răspundere pentru ce a făcut, președintele Serbiei vrea scăderea vârstei de la care un minor poate răspunde penal.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Motivul atacului din Belgrad rămâne încă necunoscut, însă noi detalii ies la iveală la mai bine de 24 de ore de la comiterea ororilor. Potrivit poliției sârbe, asupra baiatului de 14 ani a fost găsită o listă cu numele copiilor pe care voia să-i omoare, asta după ce s-a aflat că totul era plănuit încă de acum o lună.

Potrivit oficialilor, chiar elevul a sunat la poliția să anunțe că și-a ucis colegii.

Între timp, el a fost internat într-o clinică de psihiatrie, iar mama sa a fost, de asemenea, reținută de poliție – după ce ieri fusese reținut tatăl adolescentului. Inițial s-a bănuit că minorul era sub influența drogurilor, însă rezultatele toxicologice au infirmat această ipoteză.

Potrivit presei sârbe, tatăl este un cunoscut medic radiolog, iar mama este profesor de microbiologie. Mai mult, în trecut, elevul ar fi fost și victima bullyingului.

Pentru că baiatul nu poate fi tras la răspundere penal pentru că nu a împlinit 14 ani în mod oficial, președintele Serbiei Aleksandar Vucic propune ca vârsta de la care un minor poate răspunde penal să scadă de la 14 la 12 ani.

În același timp, în fața școlii unde a avut loc atacul au fost aprinse mii de lumânări, iar elevii își iau rămas-bun de la colegii morți în urma atacului.

Sindicatele din învățământ anunță oprirea muncii și vineri în toate școlile și cer demiterea ministrului Educației. Într-o mișcare de protest, profesorii cer reguli mai stricte în școli.

Sursa foto: Twitter / NEXTA

Citește și: Serbia: 3 zile de doliu național începând de vineri, 5 mai, în urma atacului armat de la o școală din Belgrad | VIDEO