Malta suspendă, de sâmbătă, zborurile comerciale

Malta va suspenda, începând de sâmbătă, toate aterizările avioanelor de pasageri şi va permite doar zboruri de marfă, umanitare sau de repatriere.

Măsura se înscrie în planul menit să limiteze răspândirea noului coronavirus.

Insula mediteraneană, a cărei economie depinde de industria turismului, a confirmat până în prezent 38 de cazuri de infecţie, dintre care 32 de persoane au contactat Covid-19 în străinătate, potrivit Reuters.

“Sâmbătă va fi o zi neagră pentru industria aviatică locală şi pentru toţi cei implicaţi care au muncit neîntrerupt pentru a asigura creşterea şi reuşita acestui sector în ultimii ani”, a transmis, printr-un comunicat, Alan Borg, directorul executiv al Aeroportului Internaţional Malta.

“Acum, mai mult ca oricând, este crucial pentru noi să colaborăm cu guvernul şi cu toţi participanţii din industrie pentru a ajuta industria aviatică să depăşească aceste momente de încercare”, a adăugat el.

Turismul reprezintă un sfert din PIB-ul Maltei, iar serviciile financiare interne şi industria pentru jocuri de noroc depind puternic de forţa străină de muncă.

Cotidianul Times of Malta a relatat, miercuri, că experţii au avertizat guvernul că economia ţării, cea mai performantă din UE, ar putea să se contracte cu aproape 50% până anul viitor.

Ministrul Economiei, Silvio Schembri, și-a stârnit critici în mediile de socializare după ce a opinat că muncitorii străini care îşi pierd locul de muncă ar trebui să se întoarcă în ţările de origine”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS