Maica Tereza, canonizată duminică la Vatican

Ceremonia începe la ora locală 10.30 și va fi oficiată de Papa Francisc. În Piaţa Sfântul Petru s-au adunat deja mii de persoane. Ceremonii vor avea loc si la Calcutta, acolo unde Maica Tereza a infiintat, in 1950, Ordinul Misionarii Carității.

Laureată a premiului Nobel pentru pace in 1979, Maica Tereza şi-a dedicat întreaga viaţă ajutorării săracilor, bolnavilor şi orfanilor. A fost beatificată în 2003, de Papa Ioan Paul al II-lea. Beatificarea, care necesită înfăptuirea unui miracol, este ultima etapă înainte de sanctificare.

Două vindecări miraculoase, după moartea Maicii Tereza, în 1997, au fost atribuite demersurilor sale. În 2002, Vaticanul a decis că o femeie din India care avea o tumoare la stomac a fost vindecată miraculos, după ce s-a rugat la Maica Tereza.
Papa Francisc a recunoscut, în urmă cu un an, un alt miracol, atribuit Maicii Tereza – vindecarea inexplicabilă a unui bărbat care suferea de o maladie cerebrală mortală.

Există insa si voci care au criticat activitatea ei. Mai multe persoane au atras atenţia asupra lipsei normelor de igienă în spitalele conduse de comunitatea sa de călugăriţe şi că Maica Tereza ar fi acceptat bani din partea dictatorilor pentru acţiunile sale caritabile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS