Confidenţialitate

Maia Sandu anunță că se va vaccina cu AstraZeneca | AUDIO

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, spune că se va vaccina cu serul AstraZeneca, în momentul în care va începe etapa III-a de imunizare, pentru populația generală.

Într-o emisiune la Pro TV Chișinău, Maia Sandu a spus că Republica Moldova urmează să primească suficiente doze de vaccin produs de AstraZeneca și că statul negociează, în prezent, cu o altă companie.

”Eu, personal, o să mă vaccinez cu AstraZeneca, în momentul în care o să pornească vaccinarea pentru toată lumea, chiar dacă eu sunt eligibilă, conform planului Ministerului Sănătății, eu cer Ministerului Sănătății să deschidă procesul de vaccinare pentru toată lumea. În următoarele zile o să încheiem negocierile și o să primim cantitatea suficientă de vaccin”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, premierul interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi s-a vaccinat azi cu serul chinezesc, produs de Sinopharm. De altfel, la începutul săptămânii, Republica Moldova a primit 250.000 de doze din acest vaccin, o donație din partea Chinei, potrivit unimedia.info.

Potrivit datelor oficiale, până acum, în Republica Moldova, s-au vaccinat anti-COVID peste 145.000 de oameni cu seruri produse de AstraZeneca, Sinopharm și Pfizer.Au avut prioritate la vaccinare, medicii, profesorii, polițiștii, jurnaliștii, bolnavii și persoanele în vârstă.