Confidenţialitate

Maia Sandu a semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la UE. „Dacă unele decizii au nevoie de timp, altele trebuie luate prompt și hotărât” | VIDEO

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat cererea de aderare a țării sale la Uniunea Europeană. Cererea este adresată presedintelui Frantei, ţară care deţine presedinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, dupa care va fi depusă la Bruxelles în zilele următoare. Documentul a fost semnat şi de către şefa Guvernului, Natalia Gavriliţa, şi preşedintele Parlamentului, Igor Grosu.

„Dacă unele decizii au nevoie de timp, altele trebuie luate prompt și hotărât folosind oportunitățile oferite de peisajul schimbător al lumii. Azi semnăm cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Suntem pregătiți să facem totul pentru realizarea acestui obiectiv național fundamental. Cetățenii au ales această opțiune. Ei văd viitorul țării noastre în Uniunea Europeană. Dragi cetățeni, avem mult de lucru. Putem face asta împreună. Împreună suntem mai puternici”, a transmis Maia Sandu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tot azi, Georgia a depus cererea de aderare la UE, după o decizie similară luată în urmă cu câteva zile de Ucraina, în contextul invaziei ruse de pe teritoriul său. Preşedintele Klaus Iohannis a salutat demersul președintei Maia Sandu, și a subliniat că România va acorda Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei tot sprijinul în acest demers.

Potrivit unui înalt official UE, citat de Agerpres, candidatura Ucrainei va fi discutată la summitul liderilor din UE de săptămâna viitoare.

Sursa foto: Profimedia

Citește și: Lista companiilor care au ieșit de pe piața din Rusia. Apple, BMW, H&M și Cola-Cola, printre acestea