MAI: Nu au fost semnalate incidente până la deschiderea secțiilor de votare din țară

Nu au fost semnalate nereguli privind  procesul de vot până la ora 8.00.  Purtătorul de cuvânt al ministerului de interne, Monica Dajboc spune că toate buletinele de vot și ștampilele au fost predate în siguranță, fără incidente, de către jandarmi, în toate cele peste 18 mii de secții de vot din țară.

„Efectivele Ministerului Afacerilor Interne care au asigurat, pe timpul nopții, paza celor 18.626 de secții de votare din țară, le-au predat în această dimineață președinților birourilor electorale, cu sigiliile intacte. Pe parcursul nopții nu au fost înregistrate incidente cu privire la securitatea secțiilor de votare.

La ora 7.00, a început procesul de vot în toate secțiile din țară. Până acum nu ne-au fost semnalate incidente de ordine publică în legătură cu deschiderea secțiilor și începerea votării.

Pentru desfășurarea alegerilor parlamentare în bune condiții și în deplină legalitate, ministrul afacerilor interne, Ioan-Dragoș Tudorache, a cerut mobilizarea prefecților, a subprefecților și a aproximativ 45.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și lucrători de la alte structuri.

Peste  33.000  de cadre MAI sunt responsabile cu protecția secțiilor de votare, iar 4.200 de specialiști au misiunea de a verifica, cerceta și soluționa sesizările privind producerea unor incidente sau evenimente care au legătură cu procesul de vot și sunt în competența Ministerului Afacerilor Interne.

Astăzi, în întreaga țară, sunt pregătite rezerve de intervenție formate din 6.900 de lucrători operativi.

De asemenea, au fost constituite echipe formate din cadre ale Corpului de Control al MAI, pe patru centre zonale: Cluj, Iași, Timișoara și București, care pot interveni pentru soluționarea evenimentelor ce depășesc autoritatea de verificare a structurilor teritoriale sau atunci când situația o impune, mai scrie în comunicatul MAI.

Pe de altă parte, Biroul Electoral Județean Alba a decis aseară, ca ştampilele de control greşite, inscripţionate cu numărul de circumscripţie al altor judeţe, să fie folosite la alegerile.

Eroarea va fi consemnată de fiecare din cele 390 secţii de votare unde s-a înregistrat această situaţie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS