Confidenţialitate

Mai multe state se opun normelor Euro 7, printre care și România. Regulile ar putea intra în vigoare din 2025 | AUDIO

Controverse la nivel european privind normele EURO 7 pentru mașinile cu motor termic: Noile reguli ar urma să intre în vigoare din 2025 – însă mai multe state se opun.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Uniunea Europeană vrea prin normele Euro 7 să introducă noile reguli referitoare la gazele şi noxele de eşapament ale autoturismelor: să înăsprească prevederile legate de oxizi de azot şi monoxidul de carbon.

Totodată – ar putea să abordeze particulele poluante rezultate din frâne şi anvelope.

Cele opt state care se opun planului: Franţa, Italia, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, România şi Slovacia susţin că astfel se vor redirecţiona investiţii cruciale necesare pentru decarbonizarea sectorului auto, adică tranziția către electrificare, notează Bloomberg.

Noile reguli ar urma să intre în vigoare de la 1 iulie 2025. Statele care se opun mai spun că este nevoie și de o perioadă de tranziţie de cel puţin trei ani de la momentul în care pachetul este adoptat.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Doar 0,4% din stațiile de încărcare din UE pentru mașini electrice se află în România. Cum vor autoritățile să crească această pondere | AUDIO