Confidenţialitate

EURO 2020: Mai multe persoane au fost rănite de un parapantist GreenPeace | VIDEO

Un parapantist motorizat, militant al organizaţiei Greenpeace, a vrut să aterizeze pe terenul de joc, înaintea meciului Germania-Franța, de la EURO2020, disputat la Munchen, cu un mesaj împotriva arderii combustibililor fosili.

Însă el s-a încurcat în cablul camerei TV care survolează terenul şi a pierdut controlul parapantei, a trecut pe lângă o tribună, unde a rănit câţiva spectatori, înainte de a se prăbuşi pe teren, notează BBC.

Cotidianul francez L’Equipe scrie că două persoane au fost rănite, una la cap şi alte la umăr, în apropierea băncii de rezerve a francezilor. Parapantistul, de asemenea rănit, a fost reţinut de autorităţile germane.

Selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, a povestit după meci că s-a lovit de banca de rezerve încercând să se adăpostească.

Reprezentanţii Greenpeace au explicat că o minge uşoară trebuia să fie aruncată cu un mesaj anti-poluare pentru producătorul german de automobile Volkswagen, dar scenariul a picat după ce paraşuta a fost prinsă în cablul camerei.

Campioana mondială en titre, Franţa, a învins selecţionata Germaniei cu 1 la 0. Francezii au avut două goluri anulate pentru ofsaid, în minutele 66 şi 85.