Confidenţialitate

Mai multe organizații ale pacienților cer Agenției Europene pentru Medicamente să declare penuria de medicamente „eveniment major” | AUDIO

Mai multe organizații ale pacienților cer Agenției Europene pentru Medicamente să declare actuala penurie de antibiotice drept „eveniment major”. Printre medicamentele greu de găsit în multe state europene se numără și amoxicilina, cel mai prescris antibiotic.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autoritatea de reglementare în domeniul medicamentelor din Uniunea Europeană trebuie să facă mai mult pentru a rezolva problema penuriei unor antibiotice utilizate pe scară largă în regiune, se arată într-o scrisoare semnată de un grup de organizații, printre care Alianța Europeană pentru Sănătate Publică, Fundația Europeană pentru îngrijirea nou-născuților sau Organizația Europeană a Consumatorilor.

Demersul lor vine în contextul în care din octombrie anul trecut este criză de antibiotice precum amoxicilina sau amoxicilina cu acid clavulanic, în special formulele pentru copii, transmite, Reuters.

Grupul de organizații cere Agenției Europene pentru Medicamente să declare penuria de antibiotice drept „eveniment major”, iar asta ar însemna că autoritatea de reglementare ar putea coordona acțiunile de remediere a lipsurilor la nivel paneuropean și le-ar putea impune producătorilor noi reguli.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: După doi ani de purtat mască, am dezvoltat o sensibilitate accentuată, arată bilanțul pe 2022 al Spitalului Victor Babeș din Timișoara | AUDIO