Confidenţialitate

Mai multe ONG-uri cer preluarea dosarului ”10 august” de către procurorii militari

Mai multe asociații civice vor ajunge în această seară în Piața Victoriei, locul unde acum 3 ani protestul celor care au denunțat abuzurile PSD a fost reprimat violent de Jandarmerie.

13 organizații non guvernamentale cer o echipă de procurori militari care să se ocupe doar de anchetarea dosarului 10 August.

Cererea semnată de cele 13 organizații nonguvernamentale și asociații civice este sprijinită de peste 60 de mii de cetățeni care au semnat petiția.

Prin aceasta îi este solicitat procurorului general să delege o echipă de procurori militari care să ancheteze dosarul 10 August.

”Societatea civilă nu va permite ca procurorii militari să tergiverseze ancheta și să se încurce în acte de procedură, cum au făcut în dosarele Revoluției și Mineriadei.” se arată în cererea adresată procurorului general Gabriela Scutea.

Pe 10 august 2018 jandarmii au intervenit în forță la protestul Diasporei din Piața Victoriei. Aproximativ  800 de persoane au depus plângeri penale, acuzând că au fost agresate de jandarmi. Aproape 70 au ajuns la spital. Unii au fost împuşcaţi cu gloanţe de cauciuc, alţii bătuţi cu bastoane.

Dosarul încă se plimbă între instanțele judecătorești.

 

 

.