Confidenţialitate

Mai multe greve se anunță în Europa în luna ianuarie. Vor fi afectate zborurile și circulația trenurilor | AUDIO

Grevele continuă în Europa și în acest an.

Mai multe acțiuni de protest ale sindicaliștilor din transporturi vor afecta în ianuarie zborurile și circulația trenurilor în mai multe țări de pe continent.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În Spania, cursele aeriene ar putea fi afectate de greva de patru zile anunțată de cele două sindicate principale din țară, în perioada 5-8 ianuarie.

Protestul vizează toate serviciile de la sol ale Iberia, cea mai mare companie aeriană a Spaniei. Salariații sunt nemulțumiți că vor fi externalizați către alte companii și cer îmbunătățirea condițiilor de muncă.

Activitatea va fi întreruptă pe toate cele 29 de aeroporturi unde operează compania. Peste 45.000 de pasageri vor fi afectați. Acestora le vor fi oferite zboruri alternative.

Tot pe 8 ianuarie, angajații de pe aeroporturile italiene din Milano, Roma, Florența, Veneția și Treviso au anunțat un protest de 24 de ore. Vor fi întârzieri și chiar anulări de zboruri, avertizează Ministerul Român de Externe.

Și circulația metroului londonez va fi dată peste cap la începutul acestui an, angajații pregătind declanșarea unei greve de șapte zile, între 5 și 12 ianuarie.

În Germania, mecanicii de locomotivă continuă conflictul cu conducerea companiei feroviare Deutsche Bahn, privind condițiile de muncă. O nouă grevă de cinci zile a fost anunțată în perioada 7-11 ianuarie.

Sursa foto: Shutterstock