Confidenţialitate

MAI: 11 contravenţii constatate şi 16 persoane cercetate, în cazul alegerilor

99 de sesizari privind contravenţii şi infracţiuni la alegerile parlamentare au fost înregistrate de la deschiderea secţiilor de votare până la ora 15.30, dintre care 11 contravenţii au fost constatate şi 17 persoane sunt cercetate pentru posibile infracţiuni, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

Peste 35% dintre sesizări nu s-au confirmat.

“Cele mai multe sesizări fac referire la coruperea alegătorilor, fraudă la vot, continuarea propagandei electorale şi sfătuirea alegătorilor cum să voteze”, a adăugat Monica Dajbog.

În Iaşi, vicepreşedintele unei secţii de votare din judeţ a fost înlocuit după ce poliţiştii l-au prins la volan, pe DN 24, sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţişti din localitatea Drăgăşani, aflaţi în patrulare, au descoperit un cetăţean care folosea o autoutilitară pe care erau lipite mai multe afişe ale unui partid. Proprietarul maşinii a fost amendat pentru continuarea propagandei electorale.

În Constanţa, poliţiştii au primit o sesizare referitoare la faptul că într-o secţie de vot urna mobilă şi una dintre urnele fixe nu sunt sigilate corespunzător. A fost anunţat Biroul Electoral Judeţean, care a dispus verificarea faptelor sesizate.

În judeţul Teleorman, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, după ce a avut loc o altercaţie, în faţa secţiei de votare, între preşedintele unei secţii de votare şi o persoană cu domiciliul în Bucureşti care dorea să voteze în acea secţie, deşi nu avea dreptul. În altercaţie a intervenit şi fiul preşedintelui secţiei de votare.

Tot în Teleorman se efectuează cercetări în cazul sesizării primite de la reprezentanţii unui partid politic referitoare la faptul că în localitatea Bogdana alegătorii sunt duşi la secţiile de votare cu mai multe maşini.