Confidenţialitate

MAE: Atenționare de călătorie, după incendiile din Spania

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Spania cu privire la peste 100 incendii active de vegetaţie, din care 16 sunt situate în proximitatea unor zone locuite, care afectează regiunea Galicia, aflată în Nord-Vestul ţării.

Valul de incendii s-a soldat, până la acest moment, cu însemnate pagube materiale, iar autorităţile au dislocat în zonă efective militare şi ale forţelor de protecţie civilă pentru a sprijini eforturile pompierilor pentru stingerea incendiilor.

MAE le recomandă cetăţenilor români să evite deplasările în zonele afectate şi să respecte strict instrucţiunile autorităţilor spaniole.

În situaţii deosebite, cetăţenii români pot apela telefonul unic de urgenţă „112”.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Madrid: +34917344004 şi Consulatului General al României la Bilbao: +34608956278, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă, adaugă MAE.