MAE: Accesul rutier în Grecia va fi făcut printr-un punct unic de trecere a frontierei bulgaro-elene

Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe români care vor să călătorească în Grecia că accesul rutier pe teritoriul acestei ţări este permis, în perioada 1-15 iulie, numai prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-elene de la Kulata-Promachonas. Instituţia precizează, într-un comunicat de presă, că motivul acestei măsuri este introducerea obligativităţii completării formularului electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidenţa celor care se deplasează în această.

„În ceea ce priveşte accesul pe teritoriul elen, vor fi efectuate teste aleatorii pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2. Persoana testată trebuie să aştepte rezultatul timp de 24 de ore, în condiţii de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o în formularul electronic”, potrivit unui comunicat.

De asemenea, rămân obligatorii măsurile generale de prevenţie: purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor şi de distanţare socială.

Sursa citată menţionează că autorităţile elene competente pot modifica fără niciun preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

Românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă, potrivit sursei menţionate.

Românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

MAE mai recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.mae.ro.

Reprezentanţii ministerului reamintesc faptul că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS