Madridul a fost acoperit de zăpadă | VIDEO

Capitala Spaniei, Madrid, este acoperită de un strat gros de zăpadă, care ajunge și la 30 de centimetri. Mai mulți locuitori ai Madridului și-au pus schiurile și au făcut o plimbare pe străzile care seamănă cu drumurile de munte. Aeroportul internațional Barajas a fost închis temporar și zeci de zboruri au fost anulate sau amânate.

O astfel de ninsoare nu a mai fost văzută de decenii la Madrid, deși această capitală se află la o altitudine de 600 de metri. Furtuna de zăpadă a fost favorizată de o serie de factori meteorologici, scrie presa spaniolă.

În Madrid au fost închise mai multe străzi, iar autoritățile le cer șoferilor să folosească lanțuri la roțile mașinilor. Asta în condițiile în care cauciucurile de iarnă nu se prea folosesc, pentru că până acum vremea a fost caldă până și în lunile decembrie și ianuarie.

Avertizare MAE

Încă de ieri, Ministerul Afacerilor Externe i-a avertizat pe cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Spaniei că Agenția Meteorologică spaniolă – AEMET a emis o prognoză de precipitații și vânt pentru perioada 8-9 ianuarie 2021.

Au fost emise un cod roșu de ninsori pentru comunitățile Madrid și Castilla la Mancha, un cod portocaliu de ninsori pentru comunitățile Andaluzia, Aragon, Castilla y Leon, Catalonia, Extremadura, Murcia, Valencia și orașul autonom Ceuta, precum și un cod galben de ninsori pentru comunitățile Asturias, Insulele Baleare, Cantabria, Galicia, Navarra și Țara Bascilor.

De asemenea, pentru Comunitatea Autonomă Andaluzia a fost emis și un cod portocaliu de ploi abundente şi intensificări ale vântului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS