MACEDONIA: 2000 de imigranți, blocați de poliție la frontiera cu Grecia / Refugiații care reușesc să intre în Macedonia – extrem de fericiți

Cei mai mulți imigranți sunt sirieni, care fug din calea războiului din țara natală. Mulți se îndreaptă spre insulele grecești apoi spre Grecia continentală, Macedonia, Serbia și Ungaria. Odată ajunși în spațiul Schengen, speră să poată obține azil, respectiv sume achitate lunar de statele gazdă, care le-ar putea asigura supraviețuirea temporar.

În aceste condiții, Guvernul Macedoniei a decretat stare de urgenţă în două regiuni de frontieră, ceea ce permite mobilizarea armatei pentru a face faţă numărului tot mai mare de imigranţi.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, 2000 de imigranți au fost blocați de autoritățile macedonene la granița dintre Macedonia și Grecia. Majoritatea celor care se aflau la graniță au dormit afară în ploaie.

Iorgu Ianuși:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vineri, sute de imigranți continuau să ajungă în localitatea grecească Idomeni, în autocare care îi aduceau din Salonic.

Tot vineri, mai multe persoane au fost rănite în Macedonia în confruntările dintre refugiați și poliție, care încerca să le oprească imigranților accesul în țară.
Spre seară, însă, autoritățile macedonene au autorizat mai multe sute de persoane ‘vulnerabile’ — familii cu copii, femei însărcinate — să intre pe teritoriul țării, ei fiind trimiși cu un tren la granița cu Serbia.

Macedonia a devenit în ultimele luni un punct-cheie de tranzit pentru imigranți și refugiați. În ultimele săptămâni, între 1.500 și 2.000 de imigranți au intrat zilnic în Macedonia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS