Luvru ocupă primul loc în topul celor mai populare muzee pe Instagram în 2016

Muzeul Luvru din Paris a ocupat primul loc în topul celor mai populare instituţii muzeale din lume pe reţeaua de socializare Instagram în anul 2016, informează Le Figaro.

După ce a fost încă o dată declarat cel mai vizitat muzeu din lume, într-un top întocmit de publicaţia The Art Newspaper, cu 8,6 milioane de vizitatori în 2015, Muzeul Luvru din Paris ocupă primul loc şi în topul anunţat de reprezentanţii platformei Instagram, care au anunţat pe 5 decembrie că renumitul muzeu din capitala Franţei a generat cele mai multe distribuiri de fotografii pe această reţea de socializare.

Muzeul Luvru a devenit o sursă inepuizabilă de inspiraţie pentru fotografii amatori care îl vizitează. Pe reţeaua de socializare Instagram, care are peste 500 de milioane de utilizatori, abundă selfie-urile în faţa Giocondei şi fotografii ale unor cupluri care se sărută lângă celebra Piramidă din faţa muzeului.

Pe locul al doilea s-a clasat Metropolitan Museum of Art din New York, iar podiumul a fost completat de o altă instituţie muzeală celebră din New York – Museum of Modern Art (MoMA).

Topul 10 al muzeelor care au generat cele mai multe partajări de fotografii pe Instagram în 2016 este completat de Los Angeles County Museum of Art (LACMA – Los Angeles), The Broad (Los Angeles), World Trade Center 9/11 Memorial (New York), American Museum of Natural History (New York), Whitney Museum (Londra), British Museum (Londra) şi The Art Institute of Chicago (Chicago).