Luminița Odobescu: ”Mandatul ţării noastre este pentru şi despre cetăţeni, având în centru aşteptările lor cu privire la Uniunea Europeană”

Luminița Odobescu, reprezentantul permanent al României pe lângă Uniunea Europeană, spune într-un interviu acordat agenției Agerpres că este esenţial ca românii să simtă că ”acest proiect european le aparţine”, arătând că urmează o perioadă încărcată, plină de provocări, atât în plan logistic, cât şi în privinţa agendei europene.

”Mandatul ţării noastre este pentru şi despre cetăţeni, având în centru aşteptările lor cu privire la Uniunea Europeană, dar şi rolul României în cadrul proiectului comunitar. (…) Vorbim despre peste 1.600 de reuniuni tehnice şi aproximativ 50 de reuniuni ministeriale care au loc la Bruxelles, alături de alte evenimente de promovare, la care se adaugă cele organizate în România, este un efort logistic uriaş al întregii administraţii publice din România.

Va fi un adevărat maraton diplomatic, pe parcursul căruia ne dorim să prezentăm partenerilor europeni, dar nu numai, şi reprezentanţilor instituţiilor europene o Românie ambiţioasă, creativă şi modernă, ataşată profund proiectului european”,declară Luminiţa Odobescu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS