Confidenţialitate

Luminița Odobescu, pentru Europa FM, despre ajutorul acordat Ucrainei: Poziția României este una foarte clară. Am accentuat importanța pregătirii unui pachet de sprijin solid | AUDIO

România susține Planul Uniunii Europene de a cheltui zeci de miliarde de euro pentru asistență militară acordată Ucrainei – spune în exclusivitate pentru Europa FM ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu.

Aceasta se află la Bruxelles, unde participă la Reuniunea Miniștrilor Afacerilor Externe din statele membre ale Uniunii Europene.

Planul întâmpină, însă, rezistență din partea unor state membre, cum ar fi Germania sau Ungaria – care – potrivit Reuters – consideră că e vorba de sume foarte mari.

Luminița Odobescu, ministrul Afacerilor Externe: „Este extrem de important să avem un acord politic în privința angajamentelor de securitate pentru Ucraina”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Poziția României este una foarte clară. Am accentuat în aceste discuții importanța pregătirii unui pachet de sprijin solid pentru Ucraina în vederea adoptării acestuia cu prilejul Reuniunii Consiliului European din luna decembrie. De asemenea, este extrem de important să avem un acord politic în privința angajamentelor de securitate pentru Ucraina și deblocarea celei de-a opta tranșe din cadrul facilității europene pentru pace. Nu în ultimul rând este necesar ca Uniunea Europeană să mențină presiunea asupra Rusiei”, a spus Luminița Odobescu – ministrul Afacerilor Externe.

Pachetul care urmează să fie adoptat la nivelul Uniunii Europene ar trebui să conțină – spune ministrul române de Externe – și deschiderea negocierilor de aderare atât cu Republica Moldova, cât și cu Ucraina, așa cum a recomandat Comisia Europeană săptămâna trecută.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Luminița Odobescu – MAE, pentru Europa FM: 86 de refugiați români din Fâșia Gaza ajung în România în această noapte cu o aeronavă TAROM | AUDIO