Confidenţialitate

LUMEA EUROPA FM: Călătorie în lumea ceasurilor și a timpului | REPORTAJ + Galerie FOTO

„Nu vă supărați, aveți un ceas?” – e o întrebare care a cam dispărut, dar care acum 30-40 de ani, de exemplu, putea fi auzită frecvent pe stradă, în tramvaie sau în parcuri.

Acum nu toată lumea are un ceas, dar toată lumea are un telefon mobil care a preluat și funcțiile ceasului, ba chiar mai mult decât atât.

Sau mulți dintre noi avem un ceas conectat la un smartphone, care îți spune nu doar cât e ora, ci și cum ai dormit, cum îți bate inima, câți pași ai făcut, pe unde ai mers, ba chiar și că e vremea să te mai ridici de pe scaun și să mai faci câțiva pași, ba chiar să mai bei un pahar cu apă.

Veți spune, desigur, că asta înseamnă şi dispariția ceasornicarilor. Ei bine, nu e chiar așa.

Mai vezi ici-colo câte o dugheană care are la intrare o firmă pe care scrie scrie cu litere de mână, ușor decolorate de trecerea anilor … Cea-sor-ni-că-rie. Și, odată ce-i treci pragul, ai impresia că te-ai întors în timp.

La o călătorie în lumea ceasurilor și a timpului, până la urmă, vă invită Liliana Nicolae

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ar mai fi de spus că Liliana l-a întâlnit pe ceasornicarul MEZE IMRE, în urmă cu aproximativ un an, când a documentat cazul brutarilor din Sri Lanka, stabiliţi la Ditrău, în căutarea unui loc de muncă.

Mica ceasornicărie din micul orăşel din Secuime a făcut-o să intre şi să afle povestea ceasornicarului.

Din motive de pandemie şi alte subiecte de actualitate care au venit peste noi, aţi ascultat-o de-abia azi.