Confidenţialitate

Ludovic Orban: Voi comunica Guvernului moțiunea de cenzură | AUDIO

Moțiunea de cenzură merge mai departe!
Ludovic Orban spune că va informa Guvernul despre moțiunea de cenzură depusă de USR plus si AUR, iar apoi va discuta cu membrii Biroului Permanent Reunit, inclusiv cu președintele senatului Anca Dragu, și vor stabili împreună un calendar al moțiunii.

Împiedicarea prezentării și refuzul de a dezbate o moțiune de cenzură deja depusă sunt contrare Constituției. Eu sunt președintele Camerei Deputaților, eu am obligația să respect Constituția, ca atare, derularea calendarului moțiunii de cenzură este obligatorie, astăzi voi comunica Guvernului moțiunea de cenzură“, a declarat Orban.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ludovic Orban a precizat că a primit la cabinetul parlamentar toate semnăturile în original ale inițiatorilor moțiunii de cenzură.

Vă informez că am primit la cabinetul parlamentar toate semnăturile în original ale inițiatorilor moțiunii de cenzură, care reprezintă o confirmare a autenticității acestor semnături, deci suntem în situația constituțională în care minimum un sfert dintre parlamentari au depus o moțiune de cenzură, iar procedurile trebuie să se deruleze conform prevederilor constituționale și regulamentare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.