Confidenţialitate

Orban și-a anunțat intenția de a candida pentru un nou mandat de președinte al PNL

Este primul și singurul liberal care a făcut până acum acest anunț. Congresul partidului ar urma să aibă loc în luna septembrie.

Ludovic Orban i-a anunțat pe liderii PNL, la finalul ședinței Biroului Executiv al partidului, că va candida pentru un nou mandat de președinte al formațiunii.

Congresul ar urma să aibă loc la începutul lunii septembrie, după ce, mai întâi, după jumătate lunii martie vor avea loc alegeri în cadrul filialelor PNL din localitățile mici, apoi, în iunie și iulie, vor fi alese conducerile organizațiilor județene.

Miza viitorului congres al PNL este una uriașă, deoarece viitorul lider al partidului va fi, cel mai probabil, și candidatul la funcția de președinte al României în 2024.

În afară de Ludovic Orban, niciun alt liberal nu și-a mai anunțat intenția de a candida la șefia partidului. Întrebat dacă intenționează acest lucru, premierul Florin Cîțu a replicat săptămâna trecută că ar dori să se concentreze pe guvernare.

La jumătatea lunii ianuarie, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan și secretarul general Robert Sighiartău au lansat un atac la adresa lui Ludovic Orban, căruia i-au cerut demisia din fruntea partidului.

Cei doi nu au avut însă și susținerea altor colegi din PNL, iar ulterior și-au retras acuzațiile.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin