LPF nu amina returul

Liga Profesionista de Fotbal nu ia deocamdata in calcul solicitarea facuta de Steaua, Dinamo sau Petrolul privind aminarea primelor doua etape ale returului.

Subiectul nici macar nu s-a aflat pe ordinea de zi in prima Adunare Generala Extraordinara din mandatul noului presedinte, Gino Iorgulescu – a anuntat secretarul general al forului, Iustin Stefan.

Drept urmare, cele doua runde se vor desfasura conform programarii initiale, prima dintre ele la sfirsitul acestei saptamini iar cea de-a doua, intre 17 si 19 decembrie. Liga va analiza posibilitatea aminarii doar in cazul in care vremea va face imposibil sa se mai joace fotbal luna aceasta.

In alta ordine de idei, Adunarea Generala LPF a aprobat propunerea lui Gino Iorgulescu de a reduce la jumatate salariile presedintelui si secretarului general.

Forul va face in aceste conditii o economie de 145.000 de euro, dintre care 100.000 vor fi alocati unui fond de ajutorare a fostilor fotbalisti care se confrunta cu probleme sociale grave.

O alta decizie luata astazi de Liga Profesionista de Fotbal se refera la banii din drepturile TV ramasi disponibili dupa retrogradarea Rapidului, banii ce vor impartiti in mod egal de cluburile din Liga Intai, care se vor alege astfel cu cite 49.000 de euro.