LPF demonstrează cu acte că FC Viitorul este în mod corect campioana României

FCSB pierde din ce în ce mai mult teren în războiul pentru contestarea titlului de campioană a României, câștigat de FC Viitorul.
Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a decis să nu omologheze ierarhiile competițiilor interne, decât după ce va fi terminat și play-out-ul și se vor juca barajele de promovare-retrogradare, adică nu înaintea datei de 5 iunie.

Astfel, FCSB va ajunge cu mult mai târziu la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne – unde nu este primită decât după ce trece prin instanțele sportive interne.

În plus, Liga Profesionistă de Fotbal a prezentat un document prin care dovedește că toate cluburile din Liga 1 au fost înștiințate din timp, că la desemnarea campioanei se va ține cont doar de rezultatele directe din play-off, în cazul în care primele clasate au același număr de puncte.

Amintim, conducerea FCSB vrea să apeleze la Tribunalul Suprem din Elveția, insistând pe ideea că FRF și LPF ar trebui să ia în calcul toate întâlnirile cu FC Viitorul, inclusiv cele din sezonul regulat, caz în care ar fi avantajați “roș-albaștrii” contra echipei lui Gică Hagi.

Și în sezonul trecut, Federația a trimis la UEFA clasamentele complete, tot după terminarea play-out-ului și meciurilor de baraj.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS