Loredana, despre succesul neaşteptat al piesei „Bună seara, iubito” – VIDEO

În Weekendul Special Loredana de la Europa FM, artista povesteşte despre succesul neaşteptat al piesei „Bună seara, iubito”, ce dă şi numele discului lansat în 1988 de Electrecord.

Piesa, compusă de Adrian Enescu pe versurile poetului Lucian Avramescu a fost lansată în 1987, de Loredana Groza, cu participarea actorului Ion Caramitru.

Albumul a scris istorie în muzica autohtonă fiind cel mai bine vândut album românesc din toate timpurile cu peste 1,5 milioane de viniluri vândute.

„Eram încă elevă la liceu. E un cântec în care am crezut foarte tare de la început, dar nu am crezut că va avea un asemenea impact asupra românilor şi nu numai.

Mi se părea un cântec destul de diferit, altfel decât ceea ce apăruse până atunci în România. De asta am subevaluat succesul lui şi felul în care percuta publicul la acest cântec. Se pare că m-am înşelat.

Faptul că m-au şi interzis la Televiziunea Română, probabil că şi asta a ajutat ca acest disc să fie un record de vânzări în istoria muzicii româneşti”, a declarat Loredana.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS