Confidenţialitate

Londra: O comisie parlamentară verifică vacanța de 15.000 de lire a lui Boris Johnson în Caraibe

Presa britanică dezbate încă un scandal care îl vizează pe șeful Guvernului. O comisie parlamentară verifică sursa care i-a plătit lui Boris Johnson o vacanță în Caraibe, care a costat 15.000 de lire sterline.

Totul s-ar fi întâmplat după victoria în alegerile legislative de la sfârșitul lui 2019. Liderul conservator şi logodnica sa, Carrie Symonds au petrecut Noul An pe insula privată Moustique, în Caraibe.

Tabloidul The Daily Mail a scris că Boris Johnson a petrecut acolo 10 zile, între 26 decembrie 2019 și 5 ianuarie 2020, într-o vilă de lux.

Apoi, toate ziarele au publicat fotografii în edițiile tipărite, și clipuri video online, cu vila în care a petrecut șeful guvernului.

Costul: 15.000 de lire, echivalentul a peste 17.000 de euro, pe care i-a trecut în declaraţia sa de avere, în calitate de deputat, drept donație din partea unui anume om de afaceri David Ross, donator al Partidului Conservator.

Inițial, afaceristul a negat că ar fi oferit banii. A revenit, însă,și a spus că a fost, de fapt, un „beneficiu în natură”.

De la Guvern s-a transmis că toate datele sunt corecte și publice.

Situația este analizată acum de o comisie parlamentară de etică. Boris Johnson este vizat și de o anchetă a Comisiei Electorale privind renovarea apartamentului său la costuri ridicate. Acestora li se adaugă acuzațiile că unii donatori ar fi suportat și salariile pentru dădaca familiei.

  • Iorgu Ianuși