Liviu Dragnea: ”Nu Iohannis conduce statul paralel. El e o păpuşă. Un beneficiar”

Invitat la Antena 3, liderul PSD a vorbit din nou despre un ”stat paralel”, doar că de această dată a precizat că ”nu Iohannis conduce statul paralel. El e o păpuşă. Un beneficiar. Se pare că Pahonţu (n.r. – Lucian Pahonţu, şeful SPP) este”.

Liderul PSD spune că scopul ”sistemului paralel” este de a păstra controlul asupra instituţiilor statului.

„Mult timp am făcut greşeală să spun că e o vorba de o inteligenţă malefică superioară. Nici vorbă e un grup de oameni care fac parte din această structură parastatală. Au două obiective – să facă bani nelegal şi să păstreze controlul pe toate instituţiile statului. Sigur stau în genunchi, fac sluj la orice entitate străină care poate avea o influenţă. Pahonţu le gândeşte. Sunt câţiva lideri politici care trebui blocaţi, condamnaţi.

De asemenea, să susţină divizia de presă care să arunce mereu cu fumigene, să facă scandal, ca să spună că nu e acela adevărul, vă arătăm noi care e, ca lumea să nu mai înţelegea nimic. Sper că până la finalul sesiunii, până la sfârşitul de vară lucrurile acestea să fie finalizate şi de abia atunci să spunem că începem să vedem adevărul. Sperăm să înceapă să vadă, să înţeleagă că nu mai are cine să îi preseze, să îi şantajeze, nu le mai arată nimeni o poză, un dosar (…) Cred că şi acum sunt judecători cărora le e frică în continuare de SRI, de DNA. Am înţeles că sunt cinci, şase care încearcă să blocheze acea secţie specială de anchetare a magistraţilor”, a afirmat liderul Liviu Dragnea, joi seara, la postul Antena 3.

Liviu Dragnea l-a acuzat pe Klaus Iohannis că este folosit de ”sistemul paralel” ca un instrument, afirmând că singurul scop al şefului statului este acela de a obţine un nou mandat.

„Maestru al blocajelor (n.r.: preşedintele). Rolul de păpuşă. El e un instrument. Are un singur obiectiv. Să mai ia un mandat de preşedinte. Eu cred că nu (mai ia un mandat – n.r.). Nu a reuşit să păcălească foarte mulţi. Cred că Iohannis nu are capacitatea să îi păcălească. Aţi vorbit de Maior. De ce nu aţi vorbit şi de Coldea? Normal că ministrul nu îl recheamă pentru că Maior e parte din acest angrenaj care s-a predat dl Maior, dl Hellvig. Coldea are în continuare la ÎCCJ. Ala ar vrea să fie condamnat, alalalt să fie condamnat”, a mai declarat Liviu Dragnea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS