Liviu Dragnea a ieşit după aproximativ patru ore de la audieri

Liderul PSD a ieșit după aproape patru ore de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), acesta fiind audiat în procesul care a fost reluat de la zero după pensionarea judecătoarei Anamaria Dascălu.

Liviu Dragnea este judecat pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, alături de fosta sa soţie şi de foşti angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

El a ajuns la sediul instanţei supreme în jurul orei 13.00, unde a fost întâmpinat la intrarea în clădire de aproximativ zece persoane care au scandat împotriva sa: „La puşcărie cu tine!”.

După acestea, la ieșirea de la audieri, liderul PSD a fost aşteptat de mai mulţi susţinători, în frunte cu secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu.

Totodată, președintele Camerei Deputaților şi-a făcut cu greu loc printre jurnalişti, care l-au asaltat cu întrebări de la ieşirea din sediul ICCJ şi până la maşină.

La un moment dat, întrebat despre prezenţa susţinătorilor săi la ICCJ, el a exclamat: „Nu ştiu cine sunt (…) Eu am stat în instanţă. Nu ştiu cine i-a chemat nici pe cei de acum, nici pe cei de dimineaţă (…) Nu pot să plec din cauza dumneavoastră”.

Ulterior, Codrin Ştefănescu a adus lămuriri despre prezenţa sa şi a celorlalte persoane la sediul ICCJ, susţinând că sunt „colegi vechi din PSD”.

„Sunt pesedişti vechi, unii sunt eroi ai revoluţiei (…) Am aflat de la televizor despre acest proces, am aflat că aici este vechea echipă de manifestanţi de profesie şi, la partid fiind, am luat câiva colegi şi am venit aici. Suntem alături de Liviu Dragnea”, a spus Codrin Ştefănescu.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS