Lituania își închide granițele pentru români

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, vineri seară, că Lituania interzice accesul cetăţenilor români începând din 13 iulie.

Guvernul de la Vilnius a luat decizia în urma unei reevaluări săptămânale bazate pe evoluţia situaţiei epidemiologice din România, potrivit MAE.

Sunt exceptate de la această măsură unele persoane, între care cele care tranzitează teritoriul Republicii Lituania pentru întoarcerea în ţara de reşedinţă.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Vilnius +370 (5) 2310552.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice +370 68573238.

Austria a anunțat, vineri, că le mai permite accesul românilor doar dacă au test negativ la COVID-19, tradus în germană sau engleză.

Guvernul grec a decis ca, începând de marţi, toţi turiştii care intră în ţară prin vama Kulata-Promachonas, singurul punct de frontieră terestru deschis în acest moment, trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19. Testul nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore, potrivit presei elene.

Norvegia a decis să mențină românii pe lista cetățenilor UE supuși restricțiilor de călătorie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS