Lista completă a câştigătorilor Brit Awards 2014

Arctic Monkeys a fost marea învingătoare la gala Brit Awards 2014, câştigând premiul pentru cel mai bun album, cu materialul discografic ‘AM’, dar şi trofeul pentru cel mai bun grup britanic.

Albumul ‘AM’, cel de-al cincilea al formaţiei Arctic Monkey, a ajuns pe primul loc în topurile britanice în septembrie 2013 – Arctic Monkeys devenind astfel prima trupă independentă care a ajuns să ocupe prima poziţie în topuri cu toate cele cinci albume lansate până în prezent. Arctic Monkeys a câştigat şi premiul pentru cel mai bun grup britanic.

Trupa One Direction, fostă câştigătoare a concursului ‘X Factor’ în 2013, a primit pentru a doua oară consecutiv premiul Global Success Award, ca recunoaştere a succesului său pe plan internaţional, şi premiul pentru cel mai bun videoclip britanic, acordat în urma votului fanilor, pentru piesa ‘Best Song Ever’.

Ceilalţi artişti care completează lista câştigătorilor sunt Bastille (cel mai bun cântăreţ debutant), Ellie Goulding (cea mai bună cântăreaţă solo britanică), David Bowie (cel mai bun cântăreţ solo britanic), Lorde (cea mai bună cântăreaţă internaţională), Bruno Mars (cel mai bun cântăreţ internaţional), Daft Punk (cel mai bun grup internaţional) şi ‘Waiting All Night’ – Rudimental (cel mai bun single britanic).

La gala Brit Awards de miercuri seară au susţinut recitaluri Beyoncé, Bruno Mars, Bastille, Lorde şi Katy Perry.