Lisabona a devenit, în mod oficial, gazda Eurovision 2018

Oraşul Lisabona şi-a asumat oficial luni rolul de gazdă a ediţiei de anul acesta a concursului muzical Eurovision într-o ceremonie ce dă startul pregătirilor pentru a organiza pentru prima dată această populară competiţie muzicală europeană, relatează EFE.

„Predarea ştafetei” a fost făcută de Vitaliy Klitschko, primarul oraşului organizator al ediţiei de anului trecut, Kiev, omologului său lusitan, Fernando Medina, într-o ceremonie desfăşurată luni la Primăria Lisabonei şi transmisă în direct în ţările membre ale Uniunii Europene a Radio şi Televiziune (UER).

„Va fi un mare moment pentru festival şi pentru locuitorii capitalei”, a comentat primarul Medina, care a subliniat ospitalitatea portugheză şi caracterul „fascinant şi vibrant” al oraşului, nu înainte de a promite că ediţia din 2018 va fi „una dintre cele mai bune” ale concursului.

Ceremonia a dat oficial startul pregătirilor pentru Eurovision 2018, un eveniment pe care Portugalia îl va găzdui în premieră şi care necesită o pregătire minuţioasă. În primul rând va fi pregătită sala unde se vor desfăşura galele, complexul Altice Arena de Lisboa, cu o capacitate pentru 20.000 de persoane.

Spaţiul va fi amenajat pentru a răspunde şi altor exigenţe ale concursului: cabine dressing pentru participanţi şi un spaţiu rezervat pentru cei peste 1.500 de ziarişti care vor acoperi evenimentul.

La rândul său, Lisabona va suferi o mică revoluţie în privinţa capacităţii sale hoteliere, care va fi pusă la grea încercare de cei peste 1.000 de delegaţi, reporteri şi mii de fani care vor urmări galele, atât în complexul Altice Arena, cât şi în afară de pe ecranele gigant instalate în Praça do Comércio.

Evenimentul se va desfăşura în mijlocul unor puternice măsuri de securitate privată şi publică care va fi asigurată de numeroase entităţi, între care şi Primăria, care va contribui în acest scop cu 5 milioane de euro.

Eurovision 2018 va fi o premieră absolută pentru Portugalia, care după 53 de ani de participare discretă la acest concurs devine în sfârşit ţară gazdă datorită victoriei neaşteptate de anul trecut a lui Salvador Sobral, cu balada sa ”Amar pelos dois”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS