Confidenţialitate

Ligia Deca: creșterile salariale cerute de sindicaliști nu pot fi negociate cu Ministerul Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, spune că drepturile de natură salarială și creșterile salariale cerute de sindicaliștii din educație nu pot fi negociate cu Ministerul Educației pentru că nu fac obiectul contractului colectiv de muncă. 

Reprezentanții Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federației Sindicatelor Libere din Învățământ au avut discuții azi cu ministrul Ligia Deca legate de nemulțumirile care au dus la declanșarea grevei de avertisment de azi care precede greva generală anunțată pentru 22 mai.

Ministrul Educației anunță, încă o dată, că a trimis ministerului Muncii o serie de propuneri privind noile grile de salarizare pentru personalul din educație care să fie cuprinse în viitoarea lege a salarizării unice.

Ministerul Educației susține principiul stabilirii salariului de bază al profesorului debutant la nivelul salariului mediu brut pe economie, urmând ca întreaga grilă să fie construită pornind de la acest principiu” se arată în comunicatul ministrului Ligia Deca.

Ieri, Ligia Deca a semnat un ordin de ministru prin care se constituie o comisie de negociere a noului contract colectiv de muncă iar prima întâlnire va avea loc mâine.

Foto: