“Lemonade” a câștigat premiul pentru cea mai bună regie la Festivalul de Film de la Sarajevo

“Lemonade”, lungmetrajul de debut al Ioanei Uricaru (FOTO), a câștigat premiul pentru cea mai bună regie la Festivalul de Film de la Sarajevo, cel mai important festival din regiune. Filmul a concurat alături de alte nouă lung-metraje din sud-estul Europei.

După înmânarea premiului de către fotografa franceză Brigitte Lacombe, membră a juriului, Ioana Uricaru a declarat că „acest premiu înseamnă mult pentru mine fiindcă e legat de un oraș pe care-l iubesc, la un festival care întruchipează forța vitală și spiritul de neînvins al acestui oraș. Inima mea a rămas la Sarajevo de acum nouă ani, când am deschis festivalul cu „Amintiri din Epoca de Aur”, și acum sunt fericită să aduc acasă Inima Orașului Sarajevo, pe care o împart cu echipa, cu producătorii și în primul rând, cu actorii“.

„Lemonade“, primul film românesc turnat în America de Nord, e inspirat de un articol de presă şi spune povestea câtorva zile tensionate din viaţa Marei, o asistentă medicală plecată din România, care se vede nevoită să-și confrunte propria proiecţie despre visul american cu realitatea de pe teren.

În România, „Lemonade“ va putea fi văzut în cinematografe începând cu 26 octombrie.

FOTO: Annette Hornischer

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS