Confidenţialitate

Leicester City, noul lider în Premier League

Leicester City este noul lider al campionatului de fotbal al Angliei, după ce a reuşit să se impună la limită pe teren propriu, cu scorul de 1-0, în faţa Wolverhampton Wanderers, duminică, într-o partidă din cadrul etapei a 8-a a sezonului.

“Vulpile” au marcat golul victoriei în minutul 15, prin atacantul Jamie Vardy, care a transformat o lovitură de la 11 metri, notează Agerpres.

Leicester, care a cucerit în 2016 singurul titlu de campioană a Angliei din istoria sa, are acum un avans de un punct faţă de fostul lider, FC Liverpool, care remizat în deplasare, scor 1-1, cu formaţia Manchester City, în derby-ul etapei.

Oaspeţii au deschis scorul în prima repriză, în urma unui penalty transformat de egipteanul Mohamed Salah (’13), însă “cetăţenii” au restabilit egalitatea prin brazilianul Gabriel Jesus (’31).

În finalul primei reprize, Manchester City a beneficiat la rândul ei de o lovitură de la 11 m, ratată însă de belgianul Kevin de Bruyne (’42).

Tot duminică, Tottenham Hotspur a obţinut o victorie importantă pe terenul echipei West Bromwich Albion (1-0), graţie căreia a urcat pe locul secund în clasament, la egalitate de puncte cu Liverpool. Elevii antrenorului Jose Mourinho s-au impus prin golul marcat de căpitanul Harry Kane în finalul reprizei secunde (’88) a acestui joc, în care Gareth Bale a fost titular în premieră la Spurs.

Surpriza etapei s-a produs la Londra, unde Arsenal Londra a fost învinsă fără drept de apel de Aston Villa (0-3).